Zonnepanelen en elektrische vloerverwarming

zonnepanelen

De elektrische vloerverwarming systemen van Thermo Lamina kunnen uitstekend gevoed worden door zonnepanelen.

Hierdoor kunt u uw bestaande overcapaciteit gebruiken om uw woning te verwarmen.

Tevens is er een kentering gaande waarbij elektriciteit in verhouding tot gas goedkoper wordt. In 2016 is de energiebelasting op gas met 32% gestegen, waarbij de energiebelasting op elektriciteit met 16% is gedaald.

Voor het gebruik van de opgewekte stroom door middel van zonnepanelen is een omvormer nodig om deze opgewekte gelijkstroom om te vormen naar wisselstroom. Het is aan te raden om de vloerverwarming niet rechtstreeks aan te sluiten op de omvormer, maar op het netstroom. Zodoende kunt u ook gebruik maken van de elektrische vloerverwarming indien er geen sprake is van opwekking door de zonnepanelen.

Tevens is het aan te raden om op 1 groep maximaal 25m² vloerverwarmingsfolie aan te sluiten. Op 1 groep mag in een normale consumentenaansluiting 3600W aangesloten worden, echter het is niet verstandig om de gehele capaciteit te gebruiken. De vloerverwarmingsfolie verbruikt 120W/m² zodat er bij 25m² nog 600W over is. In het geval van vloerverwarmingsmatten voor tegels is het verbruik 150W/m², hierbij is het dus aan te raden om maximaal 20m² op 1 groep aan te sluiten.

Technisch gezien en in het kader van duurzaam verwarmen is het een uitstekend idee om zonne-energie te gebruiken voor het verwarmen van een woning door middel van elektrische vloerverwarming.

Heeft u vragen over onze elektrische vloerverwarming of wilt u een een advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wij bieden voor elke vloer de oplossing:

1. Thermo Lámina verwarmingsfolie – 3m² t/m 28m² voor laminaat, parket & houten vloeren

2. Huismerk verwarmingsmatten 150W/m²- 1m² t/m 15m² voor tegels

3. Warmup StickyMat 150Watt/m² voor tegels – levenslange garantie 1m² t/m 15m²

4. Warmup DCM-PRO Systeem: verwarmingskabels voor tegels – 1m² t/m 16m²