Elektrische vloerverwarming onder PVC vloer

Is elektrische vloerverwarming onder een PVC vloer mogelijk?

Ja, zeker weten. Ontdek de ideale oplossingen die wij bieden om uw PVC vloer comfortabeler te maken.

Vloerverwarmingsmatten en -kabels. Deze worden geïnstalleerd in egaline om een gelijkmatige warmteverdeling te garanderen, waardoor grote temperatuurschommelingen worden voorkomen. Dit systeem is zeer geliefd bij PVC-fabrikanten vanwege de stabiliteit in temperatuurbeheersing, wat essentieel is voor de duurzaamheid van PVC vloeren.

Bekijk de vloerverwarmingsmatten of kabels in onze webshop

Verwarmingsfolies: 1. Thermolamina folie: Uitsluitend geschikt voor klik PVC vloeren. Deze ultradunne folie is ideaal voor renovaties waarbij elke millimeter telt. 2. Warmup folie: Ook voor gelijmde PVC vloeren. Omdat een gelijmde PVC vloer relatief dun en daarmee kwetsbaar is, vereist de installatie van elektrische verwarmingsfolie een speciale aanpak. Hiervoor is het Warmup Dubbele Bovenlaag (WDO) systeem ontwikkeld. Dit systeem bestaat uit een dubbellagige plaat die tussen de PVC vloer en de verwarmingsfolie wordt geplaatst. Het zorgt voor een veilige verlijming van de PVC vloer op de ondergrond en garandeert een gelijkmatige verdeling van de warmte. Dankzij deze innovatieve tussenlaag wordt voorkomen dat de vloerverwarming te heet wordt en schade toebrengt aan uw PVC vloer.

PVC vloer & Vloerverwarming

LET OP: In alle gevallen is het van belang om navraag te doen bij uw leverancier/fabrikant van de PVC vloer. Soms worden er speciale vereisten gesteld (bv. drukvastheid ondervloer), zoals de Warmup Dubbele bovenlaag of soms dienen de vloerverwarmingsmatten verwerkt te worden in een laag egaline. Laat u daarom vooraf altijd informeren door de leverancier van uw PVC vloer.

Voor PVC vloeren in badkamers adviseren we ALTIJD om de vloerverwarmingsmatten of kabels te verwerken in de egaline (egalisatiemortel).

De keuze van uw PVC vloer bepaalt het type vloerverwarming

Matten voor plak/klik PVC

StickyMat voor badkamer elektrische vloerverwarming

Bekijk de vloerverwarmingsmatten in onze webshop

Kabels voor plak/klik PVC

DCM-PRO-verwarmingskabel-systeem

Bekijk de kabels in onze webshop

Folie voor Plak PVC

elektrische-vloerverwarming-folie-warmup-140watt-IC-6iE-MRC

Merk: Warmup 140w/m² verwarmingsfolie. Deze verwarmingsfolie is 3 mm dik.

Geschikt voor gelijmde vloeren zoals Plak PVC, vinyl, linoleum in combinatie met het Warmup Dubbele bovenlaag systeem. Tevens geschikt voor ‘zwevende vloeren’, zoals click PVC en laminaat. 15 jaar garantie.

Folie voor Klik PVC

Merk: Thermo Lámina 120w/m² verwarmingsfolie. Deze verwarmingsfolie is slechts 0,2 mm. dik.

Geschikt voor ‘zwevende vloeren’, zoals klik PVC en laminaat.15 jaar garantie.

Wat uw keuze ook is, Thermo Lámina heeft voor vrijwel elk PVC vloer een vloerverwarming oplossing

Al onze sets elektrische vloerverwarming zijn voorzien van een gratis thermostaat

De temperatuur van uw pvc vloer kunt u vervolgens eenvoudig regelen via de gratis bijgeleverde WARMUP MSTAT aan/uit thermostaat ter waarde van € 45.

ACTIE: COMBIDEAL UPGRADE UW THERMOSTAAT

Voor een kleine meerprijs kunt u ook beschikken over een van de onderstaande thermostaten: de WARMUP Tempo Digitale klokthermostaat (+ € 15), de MAGNUM Intelligent-control klok thermostaat (+ € 15), WARMUP 3iE Intelligente thermostaat (+€ 35), de MAGNUM Remote Control WiFi thermostaat (+ € 125) of de nieuwste WiFi thermostaat de WARMUP 6iE WiFi thermostaat (+ € 125).

Bestel uw elektrische vloerverwarming in 3 stappen

Meet uw vloeroppervlak

Meet uw vloeroppervlak welke u wilt voorzien van elektrische vloerverwarming . Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bestel in de webshop

Bestel het gewenste formaat in de webshop. Bij alle vloerverwarming sets krijgt u gratis een thermostaat geleverd. U kunt ook kiezen voor een luxere digitale klokthermostaat.

Bezorging door PostN

Heeft u op een werkdag voor 16:00 besteld? Dan wordt uw pakket dezelfde dag naar PostNL gebracht. U ontvangt uiteraard een track & trace code van ons, zodat u uw pakket kunt volgen.

Elektrische vloerverwarming folie onder PVC vloeren (click & plak)

Thermo Lámina vloerverwarmingsfolie voor click pvc vloeren – 1m² t/m 28m²

De zeer scherp geprijsde en slechts 0,2 mm dunne verwarmingsfolie van Thermo Lámina kunt u eenvoudig zelf aanleggen. Door de geringe laagdikte van het vloerverwarmingssysteem, is het de ideale oplossing voor woonkamers waar elke mm opbouwhoogte telt. De verwarmingsfolie van Thermo Lámina wordt nooit te warm en kan door de unieke samenstelling dubbel gelegd worden of gedeeltelijk overlappen. Een click pvc vloer kan dan te warm worden, waardoor de vloer beschadigd raakt. Met de verwarmingsfolie van Thermo Lámina is dit geen probleem. 

Warmup vloerverwarmingsfolie voor klik en plak PVC vloeren – 1m² t/m 12m²

De 3 mm dunne verwarmingsfolie van Warmup kunt u eenvoudig aanleggen en installeren. De samenstelling zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte onder uw PVC vloer, waardoor problemen met warme en koude plekken wordt voorkomen.

Geschikt voor ‘zwevende vloeren’ zoals click PVC.

Geschikt voor ‘gelijmde vloeren’ zoals: plak PVC, vinyl, tapijt, linoleum. Gelijmde vloeren altijd in combinatie met het Warmup Dubbele bovenlaag systeem.

Installatie en aanleggen van elektrische vloerverwarming onder pvc

 1. Installatie Thermo Lámina elektrische vloerverwarming folie onder een klik PVC
 2. Installatie Warmup elektrische vloerverwarming folie onder een plak PVC

1. Installatie onder klik pvc

Installatie Thermo Lámina elektrische vloerverwarming folie onder een click PVC vloer

 1. Schoonmaken en isoleren. Onder een klik pvc vloer wordt de elektrische verwarmingsfolie van Thermo Lámina toegepast. Eerst moet u de vloer goed schoonmaken en alle scherpe oneffenheden verwijderen. Daarna moet u de vloer isoleren. Bij elke grotere bouwmarkt is er een keur aan isolatiematerialen. Harde materialen hebben de voorkeur omdat de verwarmingsfolie strak moet aangebracht worden. Verder telt de hoogste isolatiewaarde in het geval van gelijke dikte van de isolatieplaat. Vervolgens moet de vloersensor van de thermostaat aangebracht worden. Indien de door u gekozen thermostaat geen vloersensor heeft, kunt u deze stap overslaan.
 2. Aanbrengen Thermo Lámina verwarmingsfolie. Op de isolatie wordt dan de verwarmingsfolie aangebracht. Controleer eerst of de folie het goed doet, zoals in de handleiding is beschreven. U begint met het aanbrengen in de buurt van de plaats waar de thermostaat komt en vervolgens heeft u de keuze om van hoek tot hoek te werken in steeds kleinere cirkels, of om de folie zo te vouwen dat de banen heen en weer lopen, zoals op de instructiefilm te zien is.
 3. Aanbrengen dampwerende folie. Op de verwarmingsfolie kunt u dan nog een dampwerende folie aanbrengen. Sommige fabrikanten van laminaatvloeren en pvc vloeren stellen dit verplicht in verband met de garantie op de pvc vloer of de laminaatvloer.
 4. Thermostaat aansluiten. Daarna wordt de klik pvc vloer aangebracht en sluit u de thermostaat aan. De klik pvc vloer is gereed om u een heerlijk comfortgevoel van lekker warme voeten te geven.

2. Installatie onder plak pvc vloer

Installatie Warmup elektrische vloerverwarming folie onder een plak PVC vloer

 1. Schoonmaken en isoleren

  Onder een plak pvc vloer wordt de elektrische verwarmingsfolie van Warmup toegepast. Eerst moet u de vloer goed schoonmaken en alle scherpe oneffenheden verwijderen. Daarna moet u de vloer isoleren. Bij elke grotere bouwmarkt is er een keur aan isolatiematerialen. U kunt kijken naar arde materialen of naar de Warmup geïsoleerde ondervloer. Let bij de keuze voor uw isolatiemateriaal op de isolatiewaarde . Vervolgens moet de vloersensor van de thermostaat aangebracht worden.

 2. Aanbrengen Warmup verwarmingsfolie

  Op de isolatie wordt dan de Warmup verwarmingsfolie aangebracht. U begint in de buurt waar de thermostaat komt. Maak bij het startpunt de verwarmingsfolie met tape goed vast op de ondergrond, alvorens deze uit te rollen. De verwarmingsfolie van Warmup bestaat uit een folie waarin een verwarmingskabel is verwerkt. De verwarmingsfolie wordt heen en weer aangelegd. In de instructiefilm kunt u zien hoe u de folie moet inknippen zonder de kabel te beschadigen. Na het inknippen kunt u de verwarmingsfolie draaien en in een andere richting verder leggen.

 3. Aanbrengen Warmup Dubbele Bovenlaag warmte verdeelplaten

  Nadat de verwarmingsfolie van Warmup is aangebracht brengt u de Warmup Dubbele Bovenlaag (WDO) warmteverdeelplaten aan zoals op de instructiefilm getoond wordt. Als de gehele vloer met WDO platen is afgewerkt kunt op deze ondergrond de plak pvc aanbrengen. Maak wel eerst de ondervloer volledig schoon zodat er geen oneffenheden meer aanwezig zijn. Omdat plak pvc erg dun is moet u dit zeer zorgvuldig doen.

 4. Aansluiten thermostaat

  Als de plak pvc vloer gelegd is kunt u de thermostaat aansluiten en de vloer is klaar om u heerlijk warme voeten te bezorgen.

Wat onze klanten zeggen

Bij dit bedrijf valt het me met name de snelle levering op, volledig zonder enige kosten. Dit heb ik als zeer positief ervaren. Tevens bij het beantwoorden van vragen over het product werd ik snel geholpen. Bij internetbestellingen vind ik dit erg belangrijk. Ik kan deze site en het product dan ook bij iedereen aan bevelen.

J.J. Bruin

Zeer goede klantenservice, mails worden snel beantwoordt en er wordt een goed advies gegeven voor onze specifieke situatie. Hoewel er niet geadverteerd wordt met 24 uurs levering, was dit bij ons wel het geval.

de Vries

Snelle levertijd en betrokken met de klanten. Willen behulpzaam zijn en moeite doen voor de klant. Super!

R. Huls

In totaal heeft Thermo Lámina 8 elektrische vloerverwarming oplossingen in het assortiment, voor elke vloer dé oplossing.