Elektrische vloerverwarming houten vloer & parket

Folieverwarming is dé oplossing voor vloerverwarming houten vloer

Vloerverwarming onder houten vloeren, zoals parket en natuurlijke houten vloerdelen, winnen aan populariteit de laatste jaren. De eenvoudigste manier om een houten vloer en parket met elektrische vloerverwarming te combineren, is door middel van folieverwarming. Folieverwarming bezit namelijk de volgende eigenschappen: het is uiterst dun, het geleidt zeer goed en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld.

De 2 types folieverwarming in ons assortiment beschikken over deze eigenschappen en zijn dé oplossing voor elektrische vloerverwarming houten vloer of parket.

Het voordeel van stralingsverwarming van houten vloeren is de warmtegeleiding van het hout; hoe dunner en dichter het hout, hoe sneller de opwarmtijd is en dus des te efficiënter de elektrische vloerverwarming

Maar let op, hout is een natuurlijk materiaal en er zijn zeer veel verschillende houtsoorten en vloeren, van hardhouten vloeren tot zeer bewerkelijk zachte houten vloeren. Overleg te allen tijde met uw leverancier of de gekozen houten vloer of parket geschikt is voor vloerverwarming.

U heeft de keuze uit twee folies voor uw parket of houten vloer, elk met unieke eigenschappen

Warmup folieverwarming

Merk: Warmup – vermogen 140 watt per m²

Dikte: 3,0mm.

Formaten & afmetingen:

Breedte folie: 0,5m. Voorbeeld: 3m² = 0,5m. breed x 6,0m. lang.

12 oppervlaktes van 1m² t/m 12m².

Geschikt voor ‘zwevende vloeren’, zoals houten vloeren, parket, klik PVC en laminaat.

Ook geschikt voor ‘gelijmde vloeren’ zoals Plak PVC, vinyl, linoleum in combinatie met het Warmup Dubbele bovenlaag systeem.

Garantie: 15 jaar.

Thermo Lámina folieverwarming

Merk: Thermo Lámina – vermogen 120 watt per m²

Dikte: 0,2mm.

Formaten & afmetingen:

Breedte folie: 0,55m. Voorbeeld: 3m² = 0,55m. breed x ca. 5,4m. lang.

15 oppervlaktes van 1m² t/m 28m².

Geschikt voor ‘zwevende vloeren’, zoals houten vloeren, parket, klik PVC en laminaat.

Kan dubbel gelegd worden of gedeeltelijk overlappen, zonder dat de houten vloer te warm en  beschadigd raakt.

Garantie: 15 jaar.

Welke houtsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming?

Hoewel veel vloerverwarmingssystemen van Warmup en Thermo Lámina kunnen worden gecombineerd met houten vloeren, is het essentieel dat er zorgvuldig wordt omgegaan met bepaalde ‘zacht houten vloeren’, zoals vuren, beuken, vuren, grenen, berken. De reden hiervan is dat deze vloeren veel vocht gevoeliger zijn. Daarnaast kan het problemen geven met de thermische werking, hierdoor wordt de warmte tegengehouden in plaats van overgebracht naar het vloeroppervlak.

Wat uw houten vloer soort ook is, overleg altijd met uw leverancier of deze geschikt is voor vloerverwarming. Geschikte houtsoorten voor elektrische vloerverwarming:

Vervaardigd hout

Een veelgebruikt alternatief voor massief houten vloeren is vervaardigd hout. Dit is een afgeleid houtproduct en wordt vervaardigd door van kleine houtdeeltjes weer één materiaal te maken.

Vervaardigd hout is gemaakt om het uiterlijk en het gevoel van natuurlijk hout over te brengen. Het is tevens vaak perfect voor het gebruik van vloerverwarming.

Massief hout

Massief houten vloeren zijn gezaagde vloerdelen uit één stuk natuurlijk hout.

Natuurlijk, massief hout is doorgaans duurder dan samengesteld hout en bezit verschillende eigenschappen qua dichtheid en vochtgehalte. Dit heeft invloed op het te kiezen vloerverwarmingssysteem, overleg dit met uw leverancier.

Natuurlijk hout

Natuurlijk hout wordt meestal gebruikt bij het opknappen van oudere woningen. Natuurlijke houten vloeren zijn over het algemeen geschikt voor elektrische vloerverwarming. Aangezien oudere huizen vaak minder goed geïsoleerd zijn, is het verstandig om extra aandacht te besteden aan een goede isolatie. Dit zorgt ervoor dat de elektrische vloerverwarming optimaal en efficiënt warmte afgeeft 

Wat uw keuze ook is, Thermo Lámina heeft voor veel houten vloeren een vloerverwarming oplossing

Al onze sets elektrische vloerverwarming zijn voorzien van een gratis thermostaat

Temperatuur vloerverwarming houten vloer – kies de juiste thermostaat

Om de temperatuur te regelen gebruikt u een thermostaat welke geschikt is voor elektrische vloerverwarming. Bij een houten vloer stelt u de thermostaat zo in, zodat de maximale temperatuur nooit hoger wordt dan 27 °C – warm genoeg om uw huis te verwarmen maar niet te heet, waardoor uw parket of houten vloer beschadigd kan raken.

De temperatuur van uw houten vloer kunt u regelen via de gratis bijgeleverde WARMUP MSTAT aan/uit thermostaat ter waarde van € 45.

ACTIE: COMBIDEAL UPGRADE UW THERMOSTAAT

Voor een kleine meerprijs kunt u ook beschikken over een van de onderstaande luxe WiFI en klokthermostaten: de WARMUP Tempo Digitale klokthermostaat (+ € 15), de MAGNUM Intelligent-control klok thermostaat (+ € 15), WARMUP 3iE Intelligente thermostaat (+€ 35), de MAGNUM Remote Control WiFi thermostaat (+ € 125) of de nieuwste WiFi thermostaat de WARMUP 6iE WiFi thermostaat (+ € 125).

Bestel uw elektrische vloerverwarming in 3 stappen

Meet uw vloeroppervlak

Meet uw vloeroppervlak welke u wilt voorzien van elektrische vloerverwarming . Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bestel in de webshop

Bestel het gewenste formaat in de webshop. Bij alle vloerverwarming sets krijgt u gratis een thermostaat geleverd. U kunt ook kiezen voor een luxere digitale klokthermostaat.

Bezorging door PostN

Heeft u op een werkdag voor 16:00 besteld? Dan wordt uw pakket dezelfde dag naar PostNL gebracht. U ontvangt uiteraard een track & trace code van ons, zodat u uw pakket kunt volgen.

De 2 vloerverwarming houten vloer oplossingen:

1. Warmup folieverwarming voor hout en parket vloeren – 1m² t/m 12m²

De 3 mm dunne verwarmingsfolie van Warmup kunt u eenvoudig aanleggen en installeren. De samenstelling zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte onder uw parket en houten vloer, waardoor problemen met warme en koude plekken wordt voorkomen.

Geschikt voor ‘zwevende vloeren’.

Geschikt voor ‘gelijmde vloeren’. Gelijmde vloeren altijd in combinatie met het Warmup Dubbele bovenlaag systeem.

2. Thermo Lámina folieverwarming voor hout en parket vloeren – 1m² t/m 28m²

De zeer scherp geprijsde en slechts 0,2 mm dunne folieverwarming van Thermo Lámina kunt u eenvoudig zelf aanleggen. Door de geringe laagdikte van het vloerverwarmingssysteem, is het de ideale oplossing voor kamers waar elke mm opbouwhoogte telt. De folieverwarming van Thermo Lámina wordt nooit te warm en kan door de unieke samenstelling dubbel gelegd worden of gedeeltelijk overlappen. Een houten vloer kan dan te warm worden, waardoor de vloer beschadigd raakt. Met de folieverwarming van Thermo Lámina is dit geen probleem. 

Installatie en aanleggen van elektrische vloerverwarming onder houten vloer en parket

 1. Installatie Thermo Lámina folieverwarming onder een houten vloer
 2. Installatie Warmup folieverwarming onder een houten vloer

1. Installatie Thermo Lámina elektrische vloerverwarming houten vloer

 1. Schoonmaken en isoleren. Eerst moet u de vloer goed schoonmaken en alle scherpe oneffenheden verwijderen. Daarna moet u de vloer isoleren. Bij elke grotere bouwmarkt is er een keur aan isolatiematerialen. Harde materialen hebben de voorkeur omdat de folie strak moet aangebracht worden. Verder telt de hoogste isolatiewaarde in het geval van gelijke dikte van de isolatieplaat. Vervolgens moet de vloersensor van de thermostaat aangebracht worden. Indien de door u gekozen thermostaat geen vloersensor heeft, kunt u deze stap overslaan.
 2. Aanbrengen Thermo Lámina verwarmingsfolie. Op de isolatie wordt dan de folie aangebracht. Controleer eerst of de folie het goed doet, zoals in de handleiding is beschreven. U begint met het aanbrengen in de buurt van de plaats waar de thermostaat komt en vervolgens heeft u de keuze om van hoek tot hoek te werken in steeds kleinere cirkels, of om de folie zo te vouwen dat de banen heen en weer lopen, zoals op de instructiefilm te zien is.
 3. Aanbrengen dampwerende folie. Op de folieverwarming kunt u dan nog een dampwerende folie aanbrengen. Sommige fabrikanten van hout en parket vloeren stellen dit verplicht in verband met de garantie op de vloer.
 4. Thermostaat aansluiten. Daarna wordt de houten vloer of parket aangebracht en sluit u de thermostaat aan. De vloer is gereed om u een heerlijk en comfortgevoel van lekker warme voeten te geven.

2. Installatie Warmup folieverwarming onder een houten vloer

Installatie Warmup folieverwarming onder een zwevende vloer houten vloer

 1. Schoonmaken en isoleren

  Onder een houten vloer wordt de folieverwarming van Warmup toegepast. Eerst moet u de vloer goed schoonmaken en alle scherpe oneffenheden verwijderen. Daarna moet u de vloer isoleren. Bij elke grotere bouwmarkt is er een keur aan isolatiematerialen. U kunt kijken naar andere materialen of naar de Warmup geïsoleerde ondervloer. Let bij de keuze voor uw isolatiemateriaal op de isolatiewaarde . Vervolgens moet de vloersensor van de thermostaat aangebracht worden.

 2. Aanbrengen Warmup folieverwarming

  Op de isolatie wordt dan de Warmup folieverwarming aangebracht. U begint in de buurt waar de thermostaat komt. Maak bij het startpunt de verwarmingsfolie met tape goed vast op de ondergrond, alvorens deze uit te rollen. De folieverwarming van Warmup bestaat uit een folie waarin een verwarmingskabel is verwerkt. De folie wordt heen en weer aangelegd. In de instructiefilm kunt u zien hoe u de folie moet inknippen zonder de kabel te beschadigen. Na het inknippen kunt u de verwarmingsfolie draaien en in een andere richting verder leggen.

 3. Aansluiten thermostaat

  Als de houten vloer gelegd is kunt u de thermostaat aansluiten en de vloer is klaar om u heerlijk warme voeten te bezorgen.

Wat onze klanten zeggen

Bij dit bedrijf valt het me met name de snelle levering op, volledig zonder enige kosten. Dit heb ik als zeer positief ervaren. Tevens bij het beantwoorden van vragen over het product werd ik snel geholpen. Bij internetbestellingen vind ik dit erg belangrijk. Ik kan deze site en het product dan ook bij iedereen aan bevelen.

J.J. Bruin

Zeer goede klantenservice, mails worden snel beantwoordt en er wordt een goed advies gegeven voor onze specifieke situatie. Hoewel er niet geadverteerd wordt met 24 uurs levering, was dit bij ons wel het geval.

de Vries

Snelle levertijd en betrokken met de klanten. Willen behulpzaam zijn en moeite doen voor de klant. Super!

R. Huls

Overdracht van warmtegrenswaarden

Wanneer u het vloerverwarmingssysteem in combinatie met een houten vloer gebruikt, dient u te zorgen dat het systeem effectief werkt. Wij raden het af om een vloerverwarming te installeren als niet aan de onderstaande limieten wordt voldaan. Dit kan de werking van het systeem belemmeren en ertoe leiden dat het systeem niet naar behoren werkt.

TogNiet meer dan 2.5
RSINiet meer dan 0.25
R-Waarde (US)
Niet meer dan 1.42
U-WaardeNiet meer dan 4.0
Overdracht van warmtegrenswaarden

In totaal heeft Thermo Lámina 7 elektrische vloerverwarming oplossingen in het assortiment.